Lajkovac
facebook_page_plugin

Milan Vasić - Mitoda  (1949 - 2011)

Početak ove priče sličan je kao u čuvenoj legendi o revolverašu Doku Holideju, rečenicom: “Došao je tiho i ušao u legendu”.
Takav početak odgovara opisu skromnog i povučenog fudbalera, kakav je bio Milan Vasić Mitoda, rođen 1949. godine u Čibutkovici, koji će još kao dečak doći u Lajkovac.

Zbog svoje ćutljive prirode, biće neophodno da ga tadašnji njegov drugar Dragan Tadić - Sije, bukvalno “dovuče” na igralište, gde će se priključiti mlađim kategorijama Želje.
Uvidevši u klubu o kakvom se talentu radi, veoma brzo ga prebacuju u prvi tim, gde će Mitoda pojačati napad plavih.

Na terenu će Mitoda, biti od velike koristi timu. Imao je odličan udarac, kako bi fudbalski rekli “iz mesta”, postigavši i nekoliko odlučujućih golova.
Kretao se uz levu i desnu liniju, trčeći tako lagano sa loptom, da su se njegovoj lakoći igranja podjednako divili publika i igrači.

Sreća, na žalost, nije pratila Mitodu. Posle nekoliko uspešnih godina igranja za voljeni klub, dve teške povrede omele su ovog sjajnog igrača u daljoj karijeri, pa će poslednji put istrčati na teren u Željinom dresu, protiv FK Proletera iz Vranova 1976. godine, oprostivši se od svojih navijača i otišavši iz fudbala tiho, kako je i došao.