Lajkovac
facebook_page_plugin

Miroslav Ilić - Šicar  (1936 - 1995)

Rođen 1936. godine, Miroslav Ilić - Šicar odrastaće sa svoje tri sestre, a kao jedini muškarac biće veoma omiljeno dete u porodici. Još u ranom detinjstvu, zavoleće igru sa loptom, željno iščekujući trenutak da počne sa treninzima i pokaže svoj talenat.

Sa tek navršenih sedamnaest godina, Miroslav započinje svoju fudbalsku karijeru, tako što ga čelnici FK “Jedinstva”, uvidevši da se radi o velikom talentu, dovode ga u svoje redove i na Ubu će igrati u periodu od 1953. do 1956. godine.

Posle tri odigrane sezone u “Jedinstvu”, Miroslav prelazi u FK “Železničar” iz Lajkovca, gde pojačava zadnji red plavih, mada je igrao sa “obe noge” što je u to vreme bila prava retkost za fudbalera, pa je mogao igrati na bilo kojoj poziciji.

Nekoliko sezona će u timu igrati na raznim pozicijama, da bi naposletku stao na gol “Želje”, čuvajući sa dosta uspeha mrežu Lajkovčana, ponekad znajući da i u toku utakmice, kada nema “posla”, zabavlja publiku.

Na golmanskoj poziciji ostaje sve do kraja igračke karijere, noseći “Željin” dres preko petnaest godina, da bi po okončanju igračke karijere, ostao odan plavoj boji, odlazeći redovno na utakmice voljenog kluba.