Lajkovac
facebook_page_plugin

Dragan Vukašinović - Vukas

Dragan Vukašinović – Vukas, rođen 1942. godine u selu Pepeljevcu, opština Lajkovac, još kao učenik Valjevske gimnazije,
pokazaće svoj raskošan talenat za sport, nastupivši na opštinskim i regionalnim takmičenjima srednjih škola, u više disciplina.

Takmičenja u raznim disciplinama nastaviće i na studijama ekonomije u Beogradu, i to sa dosta uspeha, osvojivši prva mesta u krosu, trci na 100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle.

Međutim, ono što nas najviše zanima je fudbalska karijera ovog svestranog sportiste, početak koji se vezuje za 1960. godinu i FK “Pepeljevac”, gde posle tri odigrane sezone, 1963. godine potpisuje za FK “Železničar”.

Slobodno možemo reći da je njegovim dolaskom “Železničar” značajno pojačan, jer se radilo o veoma talentovanom igraču, sposobnom da igra na svim pozicijama, mada će najduže igrati na poziciji veziste.
Igrao je Dragan skoro punih jedanaest godina u “Želji”, sa izuzetkom jedne polusezone, kada je zaigrao za FK “Radnički” iz Obrenovca.

Bio je veoma odgovoran i kvalitetan igrač, a svim simpatizerima i navijačima “plavih”, ostaće u sećanju i po postignutom golu protiv Beogradskog “Partizana”, sa preko šezdeset metara!