Lajkovac
facebook_page_plugin

Nebojša Đukanović - Đuka

Kada je Želja osamdesetih godina prošlog veka, započinjao svoj pohod ka vrhu tabele, Vojislav Vojkan Despotović, tadašnji strateg, ali i kreator nove fudbalske filozofije, koja će "lajkovačku dizelku" prebaciti na novi pobednički kolosek, sastaviće tim kojem će se prudružiti kvalitetan i afirmisan igrač, koji će svojim igrama nesumljivo doprineti uspesima Želje - Nebojša Đukanović

Rođen u Beogradu 1959. godine, fudbalsku karijeru počinje u poznatom FK Rad, nastupivši prvo u mlađim kategorijama 1972. godine, a kasnije i za prvi tim u kojem će igrati pune dve godine. Na kratko je napustio FK Rad, odlazi u Jakovo i nastupa za FK Srem, ali se ponovo vraća u FK Rad u kojem će igrati još tri sezone, posle kojih dolazi u Lajkovac i 1985 godine oblači Željin dres.

Punih šest sezona Nebojša Đukanović Đuka, igraće u sjajnom timu plavih, komandujući odbranom Želje, podarivši joj sigurnost i snagu, a puno puta svojim dugim i preciznim loptama iz zadnje linije upošljavao napadače, mada i sam strelac veoma bitnih pogodaka za svoj tim. Možemo sasvim sigurno reći, da je Nebojša Đukanović a u fudbalskom svetu poznatiji kao Đuka, jedan od najboljih odbrambenih igrača koje je ovaj klub imao.