Lajkovac
facebook_page_plugin

Mile Milić

Rođen 06.10.1952. godine u Lajkovcu, potiče iz fudbalske porodice, sin je Željine fudbalske legende, Radomira Milića Rake. Inače, iz porodice Milić, plavi dres su još nosili njegov brat Miloš i sinovci Vladimir i Aleksandar.

Milov fudbalski početak se vezuje za 1966. godinu i omladinski pogon Železničara, u kojem će igrati naredne dve godine. Naime, 1968. godine odlazi u Suboticu na školovanje, gde uporedo sa učenjem nastavlja sa aktivnim igranjem u Fudbalskom klubu Bačka, koji važi za klub sa izuzetno dugo tradicijom, s obzirom da je osnovan 1903. godine.

Igrajući za omladince FK Bačka, koja se tih godina takmičila u izuzetno kvalitetnoj ligi Vojvodine, imao je mogućnost da se igrački dodatno afirmiše i unapredi svoju igru, sve do 1971. godine, kada se vraća u Lajkovac i počinje sa igrama u seniorskom pogonu Želje.

Igrao je na poziciji veznog, bio je veoma stabilan (niskog težišta) i jak u duelu, izgarao je svim srcem za plavi dres punih petnaest sezona, sve do 1986. godine i utakmice protiv Radinca, kada se oprašta od svog voljenog kluba u kojem je porodica Milić generacijama učestovala u kreiranju najvećih uspeha Železničara u njegovoj dugoj istoriji.