Lajkovac
facebook_page_plugin

 Slobodan Radovanović - Matori Musa

Da je rođen u ovom vremenu, Slobodan Radovanović ili Matori Musa, kako ga je većina znala, sigurno bi bio nadaleko poznat na društvenim mrežama i internet video kanalima, jer se zaista radilo o velikom šaljivdžiji i zanimljivom čoveku.

Rođen je 1935. godine u mestu Dubić, opština Čačak, ali veoma mlad se sa porodicom preseljava u Lajkovac, u kojem pravi i svoje prve fudbalske korake. Na žalost, u to vreme nije bio organizovan rad sa mlađim kategorijama, pa su dečaci međusobno odigravali utakmice, gde se Slobodan isticao sa svojim talentom, sve dok nije upisao učiteljski smer i krenuo na školovanje u susedni Ub, gde pored školovanja počinje sa igrama za lokalni klub Jedinstvo u kojem se veoma isticao, kako igrama tako i nestašlucima.
Tako je zabeleženo da je na jednoj kup utakmici u Lazarevcu, predriblao kompletnu odbranu Kolubare zajedno sa tadašnim golmanom Mojulićem i umesto da postigne gol uhvatio loptu rukama i prebacio je preko gola! Sve to se odigralo kod rezultata 1:6 za Jedinstvo pa nije bilo posledica. Opet, na drugoj utakmici, u Valjevu, na stadionu “Park Pećina” lopta je za vreme utakmice upala u reku Kolubaru i pošto nije bilo rezervne, Matori Musa je uskočio u vodu i izvadio loptu.

Početak u FK Železničar se vezuje za 1968 godinu i utakmicu protiv Turbine iz Vreoca. Debi je bio uspešan i “Želja” je slavio sa 1:3  Slobodan, međutim, nije dugo nosio dres “Želje”  svega deset utakmica. Prava šteta,  jer se radilo o veoma dobrom napadaču.

Po završetku igračke karijere 1968 godine preuzima trenersku klupu “Želje” gde u sezoni 1968/89 uspeva da opstane u tadašnjoj Podrinjsko Kolubarskoj ligi, ali već posle završetka naredne sezone, gde beleži nešto skromniji rezultat, napušta trenersku poziciju ostvarivši u odnosu sa svoj igrački a kasnije i trenerski potencijal, dosta skroman učinak u FK Železničar.