Lajkovac
facebook_page_plugin

Pera Grujičić - Perica

Pera Grujičić, rođen je 1960. godine u Beogradu. Fudbalsku karijeru započeo je 1973. godine, kada je nastupio za najmlađu selekciju Želje.

U tada veoma talentovanoj generaciji Lajkovačke dece, Pera se, pored talenta za fudbal, istakao i veoma izraženom okretnošću i borbenošću.
Posle veoma zapaženih igara u mlađim selekcijama, u jesen 1978. godine, protiv Mačve u Bogatiću, Pera prvi put dobija šansu da zaigra za prvi tim, koju neće propustiti.
Tada će se pokazati da iz porodice Grujičić stasava još jedan sjajan fudbaler.

Pera, ili u Lajkovcu poznatiji kao Perica, u prvom timu će zaigrati prvo na poziciji srednjeg veznog, a kasnije i kao levi bek.

Posebno će se istaći u periodu od 1985. do 1989. godine, kada je Želja imao izuzetan tim sa kojim uspeva da se plasira dva ranga više, tim koji je ulivao poštovanje kod protivnika i u kojem je Perin dobrinos bio veoma zapažen, kako kod fudbalske publike tako i kod novinara, koji su davali veoma visoke ocene za njegovu igru u odbrani.

Na kraju priče o još jednom Željinom asu, pored podatka da je igračku karijeru zvanično prekinuo 1991. godine u svom matičnom klubu, moramo sa žaljenjem konstatovati i da je prava šteta, što još jedan fudbalski talenat kakav je nesumljivo bio Pera Grujičić, nije dosegao svoj maksimum.