Lajkovac
facebook_page_plugin

Milorad Petrović - Verinac

Milorad Mića Verinac, legendarni bek Želje, rođen 29.12.1951.god u Rubribrezi, u mlađe kategorije kluba dolazi 1963. godine. Posle šest godina, kao jedan od najtalentovanijih mladih igrača, prelazi u prvi tim, u kojem će odigrati samo jednu sezonu, posle koje odlazi na odsluženje vojnog roka.

Po završetku vojnog roka 1971. godine, Mića Verinac se vraća u matični klub, i igraće punih petnaest godina na poziciji desnog beka, a povremeno i zadnjeg veznog, gde će nesebično izgarati na terenu, dajući uvek svoj maksimum. Sa tada sjajnom generacijom Želje uspeo je 1976. godine da osvoji prvo mesto i plasira se u viši rang, u drugu Srpsku ligu, koja je u tadašnjoj Jugoslaviji, bila dosta kvlitetan rang takmičenja, a Mića iako defanzivac, sa postignutih jedanaest golova, imaće velike zasluge za taj uspeh.

Mića Verinac je bio omiljen kod svojih saigrača ali i publike, posebno ženskog dela, gde je važio za velikog šmekera. Svoju oproštajnu utakmicu, odigrao je protiv Hajduka sa Liona 1984. godine, koja je završena bez golova. Mića je mnogo voleo Želju, pa je i po završetku igračke karijere nastavio da aktivno pomaže svoj klub, predvodeći ga jedne sezone i kao njegov predsednik. Mića je bio i ostao deo velike Željine porodice.