Lajkovac
facebook_page_plugin

Pre više od osam godina, tačnije 16 Avgusta 2009 godine. u Novostima je izašao tekst, u kom atuor opisuje veliki uspeh mladog Vladimira Petrovića, i to na prestižnom „Stanford University“ u Kaliforniji.

Sedamnaestogodišnji Vladimir je te godine išao u srednju školu „James B. Conant“ pa je  preko leta zajedno sa svojim drugarima iz svih krajeva sveta, obreo se u čuvenom „Stanford University“ gde i pored jake konkurencije od 1000 kandidata izborio mesto među 50 najboljih, da bi kasnije iz oblasti prava i međunarodne politike osvojio sve četiri nagrade, pa i tradicionalni „debatni čekić“ kao najbolji govornik.

Priliku da iskaže svoj talenat i znanje, na tako značajnom mestu Vladimir je dobio sa napisanim esejom na temu "Šta me je značajno promenilo uživotu" gde je Vladimir pisao o Kosovu, gde je pored stručne analize, neizostavno bila uključena jaka i iskrena emocija, što i ne čudi kada znamo da je Vladimir poreklom Lajkovčanin, koji se zajedno sa porodicom preselio u Ameriku kada je imao samo šest godina,

i sada kao odrastao mladić i intelektualac daje veliki doprinos u razumevanju složene situacije po pitanju Kosova i Metohije, kao i njegovo aktivno učestvovanje u protestima povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, kada je u Čikagu održao izuzetno emotivan i argumentovan govor.

Na kraju teksta Vladimir je izrazio želju da posle srednje škole upiše prava (međunarodna politika) i da u karijeri dosegne i do mesta senatora, mada ne krije želju, da bi jednog dana učestvovao i u političkom životu Srbije.